Restskatt

Hva er restskatt?

Selv om du betaler skatt i forskjellige situasjoner, så er det som regel i forbindelse med skatt på lønnsinntekt du får høre begreper som restskatt.

Alle arbeidstakere i Norge er skattepliktige. Det betyr at du er pålagt av norske myndigheter å betale en viss prosent av lønnen din i skatt. Dette blir trukket over lønnsslippen din, og er beregnet ut fra forrige års skatteseddel.

Restskatt oppstår når du har beregnet feil på skatteseddelen. Et annet ord for restskatt er baksmell, og da må betale inn det du skylder innenfor en tidsbestemt periode.

Får du beskjed om at du må betale restskatt, er det ingen måte å unngå det på. Du må naturligvis betale det du skylder, etter bestemte frister fra myndighetene. Betalingsfrist var i 2021, den 31.mai, og det er denne datoen som gjelder om du skal unngå renter i tillegg.

Image

Restskatten kommer ubeleilig

Har du vært så uheldig å få restskatt er det ditt ansvar å skaffe pengene som skal til for å betale det du skylder.

På den tiden av året som restskatten kommer, er det vanlig å planlegge ferie. Staten tar ikke hensyn til det, og du må betale uansett hvordan din økonomiske situasjon ser ut.

Om restskatten er av en slik størrelse at det blir utfordrende å betjene, kan du ta en prat med oss. Vi kan føre dialog med banken for deg, og hjelpen fra oss er gratis og uforpliktende.

Andre tips for å løse utfordringen

  • Har du sparepenger kan du bruke av det
  • Ta på deg ekstravakt eller andre strøjobber
  • Kanskje selge noen eiendeler
  • Ta en prat med oss

Snakk med oss

Gratis og uforpliktende!

fas fa-phone

+47 96 50 97 30

Kontakt oss

logo
LOGO
Finansformidleren AS
Org. nr: 928737705
fas fa-home

Gullhaug Torg 1,
0484 Oslo

fas fa-phone-alt

+47 96 50 97 30

far fa-envelope
post@finansformidleren.no